Продължете към съдържанието

Решили сте да изкъртите стария прозорец, за да допуснете повече светлина и да привнесете повече свежест чрез монтирането на портал с плъзгащи се крила и врата. Няма да ви излезе евтино, но за сметка на това ще впечатлите съседите с префинен вкус и изтънчена естетика.

 Вече сте си дали сметка, че преди това ще е необходимо известно къртене, в зависимост от площта, която сте решили да преобразите. Затова най-лесното решение, за да не си създадете ядове още в началото, е да се обадите на бригадата на Кърти БГ, която ще свърши процедурата кърти-чисти-извозва за отрицателно време.

 Имате няколко варианта за портал: най-евтиният вариант е PSK портал или т.нар. „фолксваген“, осигуряващ  до 50% отваряемост, освен при комбиниция с нормално отваряне; FS портал или т.нар. хармоника, осигуряващ до 100% отваряемост или HS портал, най-скъпия вариант, с механизъм на релса, с повдигане).

 Изборът на дограма случая е от голямо значение, за да нямате проблеми с конденза и да не Ви се наложи извозване на строителни отпадъци от дограми. Срещу конденз ефективни са т.нар. енерджи стъкла. Енерджи е модифицирано стъкло с меко покритие и два тънки сребърни пласта, отразяващо до 70 % от топлоенергията и почти изцяло инфрачервените лъчи.

PVC дограмата по принцип е по-добро като решение срещу конденза, но ако при ако порталът ви е с врата трябва да знаете, че вратите от PVC могат да провиснат и да създадат проблеми. За да нямате проблем с провиснала врата може да използвате дървената дограма с външна алуминиева капачка. При нея няма да имате затруднена работа на механизмите, независимо дали е обикновено отваряне, фолксваген или хармоника.  Алуминиевата дограма е добър избор, но задължително с термомост. В същото време можете да боядисате алуминия в цвят по ваше желание.