Продължете към съдържанието

Съвременният благоустроен дом представлява сам по себе си жилищно помещение, като вътре в него са разположени голямо количество инженерно-технически комуникации. Ние вече не можем да си представим своя живот, изпълнен без комфорт, без електричество, качествено отопление, водопровод и други екстри. Вече в помещенията са разположени множество кабели, санитарно — технически и канализационни тръби, просто на днешните домове това не им липсва. Наблюдава се определен баланс между естетическото и функционалното извършване на ремонт, като са извършени такива операции, като къртене на стени за проводници и други повърхности.

В съответствие с приетата в строителството терминология, под къртене се разбира  преустройство на технологични канали (в които се помещават елементи на комуникациите на жилището) както в хоризонтално, така и във вертикално направление. Дадената процедура се осъществява още на стадии подготовка на строителството към експлоатацията, много често къртенето на стените и таванът е предизвикано от необходимост да се осъществи в дома дизайнерска промяна, като например да се приберат кабели или тръби вътре в конструкцията.

Фирма кърти чисти извозва Пловдив предлага да проведе широк спектър от строително проверовъчни процедури, свързани с нуждата от рязане на канали на всички видове повърхности. Ние притежаваме най-съвременното оборудване, позволяващо напълно да се справим с железобетонните плочи, кирпичена и каменна зидария. Така, къртенето на  бетонните стени може да се осъществява чрез помощта на перфоратор, снабден с мощно длето, а къртенето на кирпичени стени препоръчително се осъществява с използването на ъглово шлифовъчни машини. Служителите на нашата фирма са опитни специалисти, зад гърба, на които стоят подобни завършени проекти в множество жилища.

И така, както вече казахме, демонтажните работи може да се разделят  на три основни типа:

– Пробиване на технологически канали и тунели в стените (извършване на изкъртване в железобетонни стени, кирпичена и каменна зидария, премахване на газо- ,пенобетон и  други строителни материали);

– Изкъртване на повърхността на тавана;

Къртене на замазка в Пловдив, мазилка и други къртачни дейности;

В първия случаи често става на въпрос за помещения в тялото на стената за прокарване на електрически проводници. Служителите от ремонтната фирма за Къртене в пловдив не само имат навици от непосредствени производствени мероприятия от този тип, но и знаят всичко за утечките на проводниците по отношение на електрическата безопасност. Имайте предвид, че не всеки „майстор”, например, знае, че конфигурацията на проводниците е длъжна да съответства на изискванията за паралелност и перпендикулярност в отношение един към друг, относно елементите на електрическата система помещаващи се на еднакво разстояние от разпределителната кутия и т.н. На първо място къртенето на стени в цялото помещение за направата на канали за електричеството трябва да отговаря на следното – домът да не е толкова красив, а безопасен. Затова в последните няколко години стана широко разпространено и такъв вид работа, къртенето на стените да бъде предвидено за тръби, където ще бъдат положени кабелите. Това се прави, за да се поместят санитарно технически тръби в тялото на стената, за да може помещението да съответства на определени естетически и безопасни критерии. В този случаи къртенето на бетона е допустимо, само ако дебелината му  е не по-малка от 12 сантиметра.

Къртенето на тавана също се прави затова, че след окончателното полагане на жиците в жилището да не се виждат проводници, които са способни да нарушат естетиката на помещенията. Направата на канали в жилището е свързано предимно със съобразяване на подплатените елементи на отоплителната и водопроводна система в замазката. Санитарно — техническите елементи се скриват, не само в пределите на мокрите помещения, но и в останалите помещения в дома.

Служителите на фирма кърти и извозва Пловдив извършват къртене по повърхността с помощта на перфоратор, снабден с нужните длета, шлифовъчни машини със специални елмазени дискове, а също с помощта на къртачи и всякакво друго професионално оборудване, способно да проведе къртачна дейност с максимална точност и минимално ниво на мръсотия и прах. Под въздействието на професионалните къртачи се извършва много точна работа, която е съпроводена с по-малко количество прах. Действащата за къртене цена е в нашия ценоразпис и фирма Кърти ТАШ не я изменя по време процеса на работа.