Фотьойлът – мебел за релакс

Няма дневна без фотьойли. Те се използват за гледане на телевизия, за разговор в компания, за хранене, за четене, за работа и т.н. и т.н. Основното предназначение на тази мебел е да създаде удобство и комфорт, да накара човек да се отпусне в него и да облекчи тялото си, поставяйки го в една удобна поза. Поради това и при закупуването на фотьойл, първото нещо, за което трябва да попитате е дали той има анатомична форма, която ще ви позволи да релаксирате на него. Ако не е анатомичен, той може не само да не ви позволи да си починете, а и да доведе до болки в кръста и гръбнака и до артритни и ревматични оплаквания. Ако вече сте закупили такива мебели поръчайте фирма кърти чисти извозва да ги премахне завинаги.

Съществуват стандарти, които определят до колко фотьойлът е подходящ за вашето здраве. Той трябва да има седалка висока 37 сантиметра и широка 51 сантиметра, с наклон от шест до десет градуса назад. Наклонът на облегалката не трябва да е повече от 120 градуса и в основата й трябва да има извивка наречена „чупка на Акерблом“, която поддържа торса и предотвратява болки в кръста. Допълнителен плюс е въвеждането на допълнителна облегалка за главата, която облекчава натоварването във врата и осигурява пълното отпускане на мускулатурата в тази област. Съществува и вариант за регулируемо повдигане на конструкция, посредством механизми, която създава опора на краката и ги поддържа в максимално удобно положение.

Всичките тези изисквания не са случайни. Проведени са дългогодишни изследвания, доказали необходимостта на човек от наистина удобно кресло, позволяващо максималната релаксация на всички мускулни групи, стави и на гръбначния стълб. То ще позволи максимална почивка, докато гледате телевизия, наслаждавате се на любима книга или водите разговор с интересен събеседник. Не подценявайте тези качества на фотьойла, когато правите избора си и ще осигурите максимално удобство на себе си и на любимите си хора. Дори няма скоро да се наложи да търсите фирма за изхвърляне на стари мебели и транспортиране до сметище, защото ако са качествени ще ви служат дълго време.

1 коментар за “Фотьойлът – мебел за релакс”

  1. Златина Милчева

    Здравейте, изключително съм впечатлена от показания модел. Как бих могла да получа повече информация за него?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *