Продължете към съдържанието

Няма дневна без фотьойли. Те се използват за гледане на телевизия, за разговор в компания, за хранене, за четене, за работа и т.н. и т.н. Основното предназначение на тази мебел е да създаде удобство и комфорт, да накара човек да се отпусне в него и да облекчи тялото си, поставяйки го в една удобна поза. Поради това и при закупуването на фотьойл, първото нещо, за което трябва да попитате е дали той има анатомична форма, която ще ви позволи да релаксирате на него. Ако не е анатомичен, той може не само да не ви позволи да си починете, а и да доведе до болки в кръста и гръбнака и до артритни и ревматични оплаквания. Ако вече сте закупили такива мебели поръчайте фирма кърти чисти извозва да ги премахне завинаги.

Съществуват стандарти, които определят до колко фотьойлът е подходящ за вашето здраве. Той трябва да има седалка висока 37 сантиметра и широка 51 сантиметра, с наклон от шест до десет градуса назад. Наклонът на облегалката не трябва да е повече от 120 градуса и в основата й трябва да има извивка наречена „чупка на Акерблом“, която поддържа торса и предотвратява болки в кръста. Допълнителен плюс е въвеждането на допълнителна облегалка за главата, която облекчава натоварването във врата и осигурява пълното отпускане на мускулатурата в тази област. Съществува и вариант за регулируемо повдигане на конструкция, посредством механизми, която създава опора на краката и ги поддържа в максимално удобно положение.

Всичките тези изисквания не са случайни. Проведени са дългогодишни изследвания, доказали необходимостта на човек от наистина удобно кресло, позволяващо максималната релаксация на всички мускулни групи, стави и на гръбначния стълб. То ще позволи максимална почивка, докато гледате телевизия, наслаждавате се на любима книга или водите разговор с интересен събеседник. Не подценявайте тези качества на фотьойла, когато правите избора си и ще осигурите максимално удобство на себе си и на любимите си хора. Дори няма скоро да се наложи да търсите фирма за изхвърляне на стари мебели и транспортиране до сметище, защото ако са качествени ще ви служат дълго време.