Продължете към съдържанието

Видове цветни мебели

На пазара се предлагат основно едноцветни, рядко двуцветни, а още по-рядко цветни мебели. Обикновено купувайки си холна гарнитура се съобразяваме с цветовете на стените и на останалите мебели и най-често се спираме на безличното кафяво, кралското червено или универсалното черно или бяло. А всъщност цветните мебели биха внесли едно невероятно настроение у дома, повдигайки духа и настроението ни.

Основният проблем на повечето потребители е комбинирането на цветовете. Обикновено секциите и масите в дневните са от дървен материал или такъв с шарка, която го имитира. Но това не означава, че и меката мебел трябва да е в същите цветове. Нея може да комбинирате с цветовете на килима, на перденцата или на някой акценти, който допълнително ще поставите. Може да използвате един водещ мотив, който ще кореспондира между мебелите в стаята. Ако диванът ви е на цветенца, може да изберете килим със същите или сходни цветя. Или да си купите голямо гумено цвете, в същият нюанс, което да залепите върху секцията, дори стикер с такова.

Когато избирате шарени мебели за кухнята си, интериорните решения са още по-прости. Има страхотни кухненски шкафове с нестандартни комбинации, като напр. оранжево и зелено, синьо и жълто, бяло, черно и червено и т.н. на тях може съответно да изберете ъглов диван или столове с цветна тапицерия, напр. цветя, изгрев, а защо не и една плюшена калинка, като кореспонденция за червената ви кухня.
В детската стая е задължително да имате шарени мебели. Дори гардеробът там може да е облепен с фолио на цветя или пеперуди,  а перденцата или щорите нека бъдат цветни, като дъга. Шарен фототапет или килим, или просто една стена облепена в тапети с детски мечета ще даде невероятен облик на детската стая.
Многото цветове създават настроение и жизнерадост и са подходящи за всяка една стая, стига да са подбрани със стил и усет към детайла.