Продължете към съдържанието

Ако сте на мнение, че няма нищо по-добро от естественото и екологично чисто, то няма да се налага да ви убеждаваме в някои от предимствата на дървения паркет. Със сигурност обаче не знаете тези 3 неща:

  1. Рязането на дървета, за да се направи паркет допринася за глобалното затопляне.

Основната причина за глобалното затопляне е въглероден диоксид, а дървени подови настилки са въглеродно неутрален продукт.

По време на техния живот и растеж, дървета абсорбират въглеродния диоксид от атмосферата и освобождаване кислород. Този процес прави дървото въглеродно неутрално. В допълнение, дървени подови настилки, съхраняват въглерод и поддържат въглеродно неутрален статут, дори след като дървото е добито. Вижте още за съвременните технологии.

Едно проучване от Университета на Уисконсин-Медисън посочва още, че производството на дървени подови настилки има минимални емисии на въглероден диоксид и без емисии на метан, азотен оксид и други частици, всяка от които допринасят за глобалното затопляне.

  1. Дървените подове не могат да се изправят срещу износване от малки деца и домашни любимци.

Дървени подове могат да са начин на живот и всичко, от което се нуждаете.

Различни видове дървета имат различни дебелина и твърдост, които се измерват чрез използване на скалата Янка. Така например, рейтингът Янка за битов черен орех е 1010, а рейтингът за бразилските орехи е повече от три пъти по-висок при 3680. Видовете бразилски орех е много по-вероятно да покажат следи на износване.

Има много продукти на пазара днес, които могат да издържат на тежък потребителски трафик, като в ресторанти и молове, така че има опции, които могат да издържат на натоварения семейния живот повече от добре.

  1. Проектираните дървени подове не са истински дървени подове.

Проектираните дървени подове са реални дървени подове. Те са произведени с използване на множество слоеве от дърво или дървени композитни. Други ламинирани подови настилки могат да изглеждат като дърво, но не действително да бъдат изработени от дърво.

Много хора вярват, че твърди подови настилки от дърво са по-добри, отколкото инженерните дървени подове, но е важно да се отбележи, че и двете са направени с помощта на истинско дърво. В допълнение, веднъж инсталиран такъв паркет ще изглеждат по същия начин.