Продължете към съдържанието

Шкафовете под мивката в кухненското обзавеждане обикновено не правят кой знае какво впечатление, понеже са почти във всеки дом. Но все пак са практично решение, тъй като търсим да усвоим всяко пространство, което е свободно, за да се използва максимално.

Кухненски мебели в кухнята

В избора на материал за шкафа, трябва да бъдем внимателни, тъй като бързо се захабяват.

 Набавете следните материали:

– плоскости МДФ за мебели

-пластмасови ъгли

– фурнир

– панти за вратичките и дръжки

–  дърводелски инструменти

Започваме работа

Често се случва шкафа под мивката ви да изгние и да се похаби от наличието на влага от постоянно течащата вода и мокрите капки. Затова е нужно да го подменим, като си направим нов. Можем просто да заменим повредените части с нови и здрави, за да не разваляме цялостната част на кухненския комплект мебели и да не се налага да се отървем от тях или изхвърляме. Премахнете напълно мивката от плота, свалете всички размери на страничните дъски от плота, купете плоскости, които са същите като предишните или сходни на вид. (MDF, полирани дървени плоскости, масивна дървесина и т.н.).

Оразмерете по плоскостите и ги отрежете както старите плоскости. Отбележете и разпробийте отворите на същите места.

Сглобете шкафа с помощта на винтове или болтове.

Ето и план за работа ако не използваме старите здрави части, а започнем от нулата да конструираме новия шкаф.

Този начин на работа е малко по –труден, тъй като няма с какво точно да се съобразим в размерите. Всъщност можете да се ръководите от близките мебели, които се намират до този шкаф.

Например ако шкафа застава до миялната машина и плота ви за рязане, се ръководете спрямо техните размери. Вижте и преценете колко е разстоянието на ширина, височина и дълбочина. Трябва така да конструирате шкафа, че всички да са застанали на една линия, с еднаква височина и дълбочина, както и да няма луфт между плота, шкафа и миялната.

Много лесно ще  стане, ако скицирате изображение на шкафа в обемен вид (или триизмерен), така лесно ще попълните размерите, по които ще се ръководите.

Купете  суровини и аксесоари за изработката на шкафа.

Ако не сте убедени, че ще успеете да закупите всичко на собствена преценка, бихте могли да попитате обслужващия персонал в  магазина.

Големите верижни магазини за строителни материали извършват тази услуга.

Сглобете частите на шкафа с винтове и поставете вратичките.

Мивката е готова с новия си шкаф.