Продължете към съдържанието

Вие сте на път да се втурнете към летището, защото смятате, че може да се получи закъснение и изведнъж осъзнаваш, че няма да може да издържите гладен за времето, което ще бъде полетът ви. Искате да вземете една закуска, но това ще се окаже голям проблем на самолета.

Самолетите не предлагат здравословни храни, така или иначе и като здравословна закуска може да не е основен приоритет за вас в такъв ден. Въпреки това, трябва да се разберете повече около най евтини самолетни билети, значението на здравословното хранене, преди да летите и още редица неща.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, докато се храните точно преди полета си:

Здравословна храна преди полет

Уверете се, че сте се опаковали сурови ядки, плодове, протеин на прах и други портативни закуски. Това не само ще ви помогне да спестите ценно време при готвене или приготвяне на нещата, но  действителност, ще ви ограничи от изкушения, докато сте гладни по време на полета. Всичко това, за да имате изправен и здрав стомах по време на летенето със самолет.

Нива на кръвната захар – оптимални

Поддържането на оптимални нива на кръвната захар е абсолютно необходимо и се постига с правилен подбор на храните. Със здравословната храна ще задържите нивото на кръвната си захар, а също така ще намалите апетита и максимално ще увеличите изгарянето на мазнини и хормони. Просто се уверете, преди ядене, че всяко хранене съдържа белтъчини, мазнини, зеленчуци и фибри, въглехидрати, богати на фибри, които ще ви помогнат да останете изцяло сити в целия си полет.

Останете хидратирани

Най-честата грешка, която всеки пътник прави не е, че не пие вода, но фактът е, че се избера кафето. Пиенето на кафе преди полета само ще удвои шансовете да се дехидратирате. Нещо повече, още една грешка, която хора правят е да пият алкохол преди полета. Те вярват, че той ги отпуска. Въпреки, че тя не им помага да се отпуснат обаче, събужда и съмнение, че в крайна сметка това ще доведе до обезводняване. По същия начин, приемът на чай, преди да влезете в самолета, носи своите предимства.

7-9 часа сън

С цел оптимизиране нивата на хормоните, сънят е изключително важен. Някои хормони се чувстват добре, а сред тях е серотонинът. Точно, както подготвят храната възвръща силите, така прави и сънят.

Някои времеви зони и часовата разлика могат да доведе до много проблеми. Опитайте се да си осигурите качествена дрямка по време на полета. Използвайте тапи за уши и маска за очи. По този начин ще можете да се откажете от светлината и шума около вас и можете да поспите спокойно.