Продължете към съдържанието

Да речем, че сте наследили антика трактор или сте намерили някой, който искате да купите и да възстановите. За какви въпроси трябва да бъдете подготвени, имайте преценка на вероятностите, преди да извършите основна реставрация по проекта за трактор? Попитайте професионалните експерти за възстановителни части за трактори и техните предложения. Ето какво ни казват:

  1. Имате ли механична правоспособност?

„Способността да разгледаме част или компонент, може да се разбере как функционира, предвиждат проблемите и да ги коригира. Това е от решаващо значение, за да има успешна реставрация. Много често проблемите са пренебрегвани заради липсата на разбиране: резултатите са течове, неправилно функциониране на компоненти и възможни щети. Това не е резултат, който искате, след като прекарате много време и пари. Въпреки това, има много ресурси и хора, които могат да бъдат от помощ, затова е добре и да потърсите специалист, винаги, когото се колебаете как да процедирате.

  1. Дали трактора е достоен за възстановяване?

Най-добре похарчените пари са тези за по-добър трактор или прилагане на първо място. Тракторите, може да са ръждясали или имат значителни липсващите парчета, но с подходящите части за трактори, такива могат да бъдат възстановени. Това разбира се ще е и скъпо начинание, в случай, че има редки или специални компоненти. Ако имате много рядък вид трактор, цената може да надхвърли стойността си. Въпреки това, ако мотивът ви е да се възстанови трактора, само защото за вас има сантиментална стойност, то не трябва да оправдае разходите.

  1. Може ли да се посветите изцяло по възстановяването?

Ако сами сте решили да възстановявате стари части на трактор, то добре е преди да започнете разглобяването да имате план за действие. За да не загубите някои части или да не се объркате кое и къде да поставите, използвайте консервни кутии от риба тон и други подобни. Това ще свърши отлична работа за болтове и малки части. След това ги обозначете с напомнящи бележки върху кутиите, което да ви помогне да сглобите всичко на мястото си.

Поддържане на части отделно и отделеното време да опознаете трактор си, докато разглобявате ще ви спести много време по-късно.