Продължете към съдържанието

Без значение къде живеете, без значение какво работите или от колко члена се състои домакинството ви, то навярно и вие като много други семейства все страдате от липса на пространство.

Съществува изобилие от рент-състояние за съхранение и това дали сте в София, Окланд , Лос Анджелис или Париж, за да се освободите от старите мебели ще трябва да си потърсите местна фирма в региона. Една такава за извозване на стари мебели в София е Depo.

Разделяйки се с излишните неща, ще имате повече място за съхранение. Това е едно чудесно решение за малки жилища или апартаменти.

Скриване на рядко ползвани артикули

За елементи, които са ползвани само от време на време или по-рядко, може да се помисли над идеята да се изнесат на безопасно място. Чекмеджетата са снабдени с колела и могат да бъдат използвани за съхранение на предмети и части от мебелите, докато не се нуждаете от тях. Играчки в стаите, също могат да се съхраняват далеч по същия начин. Сезонни дрехи или други предмети, дрехи могат да бъдат запечатани далеч в чанти и сакове. Така едновременно ще ги предпазите от прах и няма да ви се пречкат.

Намалете мястото за съхранение в кухнята

Много собственици не осъзнават, че техните кухни съдържат много елементи, които са рядко или никога не използвани. Прочистване на шкафовете и намаляване на елементите е най-важното, над което трябва ад се помисли. Подреждане на елементите в удобни групи, като чаши за сок, чай, кафе, зърнени храни и други сутрешни елементи заедно, може да направи по-лесен подхода, когато е необходимо.

Врата и монтажни рафтове

Стените с врати обикновено не се използват пълноценно. Собствениците на малки жилища могат да направят максимално използването на пространството на стената чрез инсталиране на творчески рафт и рамкиране на вратата. Тези рафтове могат да бъдат използвани за съхранение на книги или колекционерски вещи и предмети, някои кухненски инструменти в кухненските врати и др. Достатъчно е само да подходите творчески и всичко останало ще се нареди.

Стълбищни чекмеджета

Може да използвате стълби за съхранение на сезонни дрехи и други украшения. Самите стълбите могат да скрият чекмеджета за съхранение на вещи, да спестяват пространство, да се възползваме от безполезни и достъпни неща за новия дом.

Възползвайте се максимално от отворените разпределения

При избора на жилища за съхранение с отворени етажни планове често се намират и обемисти мебели, където се губи пространство. Отворените етажни планове са предназначени да дадат облик на пространството, така че това е от съществено значение, за да не го губим с допълнителни шкафове и други мебели. Можете да увеличите пространството за съхранение на отворени етажни планове създавайки обединеност. Това често се наблюдава в трапезария и кухненски кът. Вместо бар, може да имате вграден рафт.

Ако обаче тези решения за съхранение не са достатъчни, има и други решения, като например почистване на мазета и тавани. Нещата лесно се вписват в дома, когато има ред и организираност.