Продължете към съдържанието

Живеем в един свят, толкова красив, че трябва да бързаме, за да видим най-малко от най-красивите места“.

Ако имате възможност да зърнете поне 5 чудни местенца по света, кои биха попаднали в списъка ви? Ако никога не сте си задавали този въпроси и дори все още нямате списък, то предлагам ви своя. Започнете с почивка в Дубай, а след това не забравяйте и за:

  1. Пирамидите и Сфинкса

Трябва да посетите това невероятно място в Гиза. То е едно от седемте чудеса на света, оцелял до наши дни. Пирамидите – гробници на египетските фараони – предпазват Сфинкса (Abu El Хол – „Баща на терора“ в превод от арабски). Издълбани в огромни блокове на тази монументална статуя те очароват и сега туристите.

  1. Остров Санторини, Гърция

Санторини принадлежи към групата на Цикладите на островите, които са възникнали след голямото изригване. Някои смятат, че това са останките на митичната Атлантида. Островът е придобил популярност сред туристите заради контрастните пейзажи: стръмни скали, прекрасни плажове и малки селца с малки бели къщи. Тук има останки от стари римски театри и пазари. Това какво е най-доброто, зависи от вас.

  1. Стоунхендж, Англия

Стоунхендж се намира на поле в провинцията на Уилтшър, Англия. Този район е известен със своите археологически находки. Има многобройни напомняния от неолита и бронзовата епоха. Първите селища не са много далеч от Стоунхендж. Те датира от 8 хилядолетие преди Христа. д., и каменни структури се появяват в годината 3000 пр. д. Крепостта на хълм в близост до Стоунхендж е построена през желязната епоха, а това показва, че районът е гъсто населен от времето на римляните. Какво е предназначението на Стоунхендж, все още остава загадка.

  1. Италия

Италия – страна с дълбоки католически корени, множество интересни места за туристи и учени. Всеки може да намери нещо, за да му се хареса. В столицата на Ломбардия, Милано е център на модата и бизнеса. Известен в целия свят до Верона и Венеция със забележителна архитектура и скрити стотици легенди и мистерии останали от Ренесанса. За ценителите на виното ще бъде интересно да посетят Пиемонт, където се произвеждат качествените вина. Торино, пък е лидер сред културните центрове на Италия. Има множество качествени музеи, изложби и музикални панаири.

Венеция, Италия – Вечният град Рим, със своите монументални дворци, църкви, музеи, площади и фонтани трябва да се посети от всеки турист, пристигнал в Италия. За да се „отворите“ към Рим, не е достатъчен един живот. Места като Соренто, Капри, Амалфи са ежегодно посещавани от туристи от различни страни. Сицилия е най-големият остров в Средиземно море, маркиран с пръстови отпечатъци на гръцката, римската, етруската, арабски и Нормански култури. Фенове на ски и кънки, не бива да забравят за планинските район на Северна Италия.

  1. Лох Нес, Шотландия

Всички сме чували за Лох Нес от анимационните филмчета, но Лох Нес не е само това. Той е най-голямото сред трите големи езера в шотландската провинция „Great Glen“ езерата, които разделят северна Шотландия от Форт Уилям да Инвърнес. Лох Нес от британските стандарти, голямото и дълбоко езеро, в което се влива шест големи реки. От езерото следва река Нес, дълга само десет километра, но най-дълбоката в Обединеното кралство. И, разбира се, че чудовището езеро Неси живее известено и до днес.

Може би е време да опитате екскурзии в дубай.