Продължете към съдържанието

9 основни елементи на мебели за малки пространства

  • от

Когато жилището не се простира на много място, изборът зависи от правилната мебелите. Къщата ви ще изглежда нечетливо или уютно, ако вземете под внимание подобни неща. Тези 10 различни вида – от почти незабележими акрилни столовете до рафтове, които се адаптират към големината на апартамента – трябва да бъдат в основата на всеки собственик на малка къща или в предвиждан план за реформи. Ако преди това се налага изхвърляне и извозване на редица излишни неща, вижте повече по почистване на апартаменти.

  1. С табла на един крак

Кръгла маса с тънък ствол лесно се побира в малко пространство. Кръгла форма на плотове предполага отсъствието на остри ръбове, които могат да наранят, но благодарение на един-единствен крак за маса можете да сложите повече приятели и гости.

  1. Универсални стелажи

Вместо голям шкаф с рафтове, който заема цялото място, изберете някой хубав и многофункционален рафт, който може да се поставя вертикално или хоризонтално.

Такива могат да бъдат поставени в различни помещения или между дивана, служейки за съхранение в затворено пространство.

  1. Настройте столове

Едно добро решение за малките терени на дома е да сложите столовете един в друг. На пазара има много модели, които позволяват подобно прибиране.

  1. Голямо огледало

Ако искате да си купите няколко парчета мебели, за да оптимизирате пространството, хубаво голямо огледало трябва да е сред тях.

  1. Малки кресла

Обемистите столове са много удобни, но заемат много място. В малката всекидневна можете да организирате по-добри места от стола без подлакътници или стол тип табуретка. Ако след време се преместите в по-голяма апартамент, няколко големи столове могат да бъдат използвани за допълване на ансамбъла и в непосредствена близост до масичка за кафе в просторния хол.

  1. Дивани

Малък диван за двама души е поредната уютна мебел, която ще замени обемистия дивана, ако искате да легне и да се насладите на уединението. В просторен апартамент може да бъде поставен в долната част на леглото, в непосредствена близост до входа или на масата за вечеря.

  1. Малка правоъгълна маса

Тя може не само да служи като работен плот, но за да спести място може да импровизирате с нощни шкафчета. Благодарение на удобна форма е особено полезно в апартамент студио, където мебелите имат нужда, да изпълняват множество функции наведнъж. Ако вече сте се убедили в това обадете се за Транспорт, товарни превози и разчистване на всички тежки и габаритни стари мебели.

  1. Пейка

Пейка без гръб – много разумен избор за малък кът за хранене, тъй като тя може да се постави под масата, когато не се използва. В допълнение, по-ниска пейка може да служи като масичка за кафе. Тя може да се използва като допълнителен аксесоар за сядане, когато гостите вземат всички столовете.

  1. Прозрачни столове

Прозрачната пластмаса е отличен избор за малки пространства. Столът на този материал е особено полезно, тъй като може да се постави навсякъде. Разберете как да поръчате комплексно обслужване от хамали с камион, за Изхвърляне на мебели и старо обзавеждане.