Продължете към съдържанието

Решили сте да смените дограмата си. Старата дървена вече е овехтяла, рони се и вее.
Първо ще ви успокоим, че това изобщо не отнема толкова време, колкото предполагате. Проучете какво се предлага на пазара. Изберете каква дограма ще сложите – алуминиева, ПВЦ, трикамерна, петкамерна, със сезонни стъкла или някаква друга.

Тъй като това е сериозна инвестиция, съветваме ви да се спрете на най-доброто, което може да си позволите, дори цените да са малко по-високи. Все пак няма да сменяте дограмата всяка година.
Проучете пазара и наемете фирмата, която ви предложи най-добра цена за това, което желаете.
Следва самата ремонтна дейност. Препоръчваме ви да разчистите и постелете найлон или мушама край прозорците преди майсторите да влязат в дома ви. Следва работа за няколко часа. Фирма за къртене може да свали старата дограма и монтажниците бързо ще монтират новата, с което тяхната работа приключва.

Следва да намерите майстор, който да направи замазката на прозорците и да боядиса стената край тях. Това също не отнема много време, нито пък средства. Ако сте по-сръчен и самият вие бихте могли да се справите с това.
Остава проблема със старата, вече изкъртена дограма. Решението е фирма, която ще я натовари и извози до специализирано сметище за строителни отпадъци. За щастие, тези фирми работят бързо и евтино. Може да разчитате на тях да ви отърват от ненужния боклук.

Остава да махнете лепенките на дограмата, съветваме ви да го направите веднага, с времето става по-трудно, заради слънчевите лъчи, които ги нагряват и да изчистите прахта и стъклата.
След което спокойно може да се отпуснете и да се порадвате на новите ви прозорци.

Източник: КЪРТИ.БГ ЕООД – GSM:  0888 67 0000