Продължете към съдържанието

При къртене на баня, фаянс, теракота и замазка трябва да се знае, че професионалистите от Кърти БГ пристигат на адрес с пълна екипировка. За целта се използват електрически къртачи със силна и средна степен на удара. Работника, който изпълнява къртачните услуги е екипиран с плътни ръкавици, предпазни очила, маска против прах и каска.

На къртачната машина се монтира секач тип „лопатка“ за оптимално къртене на фаянс и теракота по пода и стените. При къртенето се внимава каква е долната настилка , ако е замазка на пода се преценява с каква плътност и здравина е, след което се настройва машината за къртене на оптимален вариант за прецизно премахване на теракота. Ако къртим на стена фаянсови или други плочки е добре да се изкърти малка част и да се види каква е подложката, за да се преценят следващите действия. Когато се кърти в тухлена сграда е добре да се премахнат всички материали, като мазилка и плочки, за да се стигне до здрава част, а именно тухлите върху който може да се направи нова мазилка или да се положи гипсокартон.

За почистване, изхвърляне и извозване на фаянс и теракота се ползват здрави плетени чували, каквито използва Кърти БГ , за да няма изсипани строителни материали по пътя към превозното средство в което се натоварват. Баня с теракота на пода и фаянс по стенитe налепени до тавана е около 20 кв/м и всички услуги – къртене, почистване, изнасяне, натоварване в превозно средство и транспортни услуги до сметище струват 160 лв.

В този ред на мисли може да погледнете промоционалните пакети за къртене на плочки в баня на Кърти БГ.

Пламен Йорданов – фоторепортер Кърти БГ