Продължете към съдържанието

Кърти БГ извърши събаряне на незаконна постройка от масивни бетонови колони и тухлени стени в гр. Самоков

Разбиването на 4 кубика бетон и 12 кубика тухла стана само за 3 часа от 5 професионално екипирани служители на мега структурата за къртене, почистване и извозване.

Един ден преди да се стигне до събарянето на незаконната постройка в гр. Самоков специалисти от Кърти БГ направиха подробен оглед на възложената задача. На място установиха, че незаконната постройка е изградена на площ от 20 кв.м, има 6 колони, плоча и стоманобетонов пояс. Също така между колоните бяха зидани стени с дебелина 25 см от единични тухли и варо-циментов разтвор.

В денят на събарянето Кърти БГ разположи генератори за производство на ток, за да се включат електрическите къртачи и металорежещите машини. В същото време екип от двама души укрепи плочата с метални подпори и така можеше да се започне безопасна работа по разрушаване на бетоновата плоча. За около 40 минути плочата от 2 кубика бетон беше раздробена на дребни парчета. След което се разрушиха тухлените стени и се освободи място около бетоновите колони, за да бъдат подрязани и съборени на земята.

Цялата работа отне на професионалистите, не повече от 3 часа по безопасното разрушаване на постройката и да се надроби материала на дребни парчета, за да е удобен за последващо товарене и извозване до сметище. В този случай Кърти БГ работеше със съдействието на постоянния си партньор РДНСК – София за събаряне на опасни и незаконни постройки на територията на Софийска област и които подсигуряват полицейско присъствие за безопасността на служителите на мега структурата за събаряне.

Десислава Георгиева – Фоторепортер на Кърти БГ