Продължете към съдържанието

Къртене на мазилка сваляне на мазилки и фасади

Кърти БГ кърти, почиства и извозва мазилки от стени и тавани с електро къртачни инструменти с най-доброто съчетание между цена и качество.

Когато се налага да се подмени старата и напукана външна или вътрешна мазилка на сграда мега структурата за къртене прилага индивидуална техника според обекта. Ако се налага махане на мазилка от външна страна на сграда се използват скелета или вишки, за да се изкърти материала в най-кратки срокове. При къртене на вътрешни стени нещата стоят далеч по-спокойно в съотношение труд, срок и цена. Коефициента на трудност е 1,5 сравнение с коефициента изчислен при демонтаж на фасади, който достига до 2,3.

В гр. София, кв. Негован Кърти БГ  извърши цялостно къртене на стара мазилка в къща на 2 етажа. Изкъртени бяха вътре 650 кв/м мазилка и от вън фасада с пръскана мазилка 350 кв/м. Поради средните по-големина количества Кърти БГ представи най-добрата оферта за къртене, събиране в чували и складиране на подходящо място в двора на къщата. Цена за къртене почистване и складиране на мазилка в къщата 1,80 лв за кв/м. За външната мазилка цената беше същата заради доставка, монтаж и демонтаж на помощно строително скеле. Срокът отново беше  възможно най-краткият за страната, а именно 4 работни дни защитени с договор и неустойки при закъснение, каквито нямаше, тъй като се вместихме в определените дни за извършване на къртачните услуги и почистването на отпадъците.

Екипът, който участваше в операцията беше от 6 мега професионалиста оборудвани с лека къртачна техника, лопати с малка дръжка, здрави чували и плътни метли. Кърти БГ не използва лебедка от втория етаж с цел по-бързото изпълнение на дейностите. Причината е че всеки закачен чувал на лебедката се къса, като цяло отнема доста време на двама да го закачат и т.н. Също в случая не беше удачно за такова количество да се монтира хаспела на Кърти БГ. Сметопроводите, които има структурата са само за насипни отпадъци и те не влязоха в употреба за такова мако количество и нисък етаж. За изхвърлянето и складирането на строителните отпадъци се използва съществуващото вътрешно стълбище на къщата по което се изнасяха пеша чували пълни до около 30 кг.

Някога ще се извозват тези отпадъци и тогава ще е нужна фирма за транспортни услуги в София и страната

Десислава Георгиева – фоторепортер Кърти БГ