Продължете към съдържанието

Когато искате да демонтирате старата дограма потърсете фирма кърти чисти извозва която може да приложи лесен демонтаж на дограма и изхвърляне на сметище. След като започнете ремонта на жилището е добре да се заемете с изхвърляне на стари мебели, демонтаж на паркет, изнасяне на дивани, маси, столове и извозване на строителни отпадъци до сметище. За целта ползвайте услугите на фирма за транспорт и изнасяне на мебели в София. Дори когато приключите ремонта пак ще се наложи почистване на строителни отпадъци и извозване на сметище.

PVC дограмите са предпочитан избор на все повече хора, тъй като те разполагат с десетки предимства пред останалите видове дограми. В тази статия ще разгледаме подробно какво представляват PVC дограмите и какви са техните предимства.

PVC профилите имат отлична топлоизолация и шумоизолация благодарение, на което в нея не може да се образува конденз. Тя се поддържа изключително лесно, като единственото нещо, което трябва да се направи, е да се забърсва от време на време с мокър парцал. На пазара се предлага голямо разнообразие от PVC дограми, които могат да бъдат различни по цвят или брой камери. Най-добрият вариант е петкамерната дограма, в която е изключено да се образува конденз и шумоизолира помещението перфектно.

Ако все още сте собственик на стара алуминиева или дървена дограма и Ви предстои подмяна с нова PVC дограма, не се спирайте веднага на първата оферта, на която ще попаднете в интернет или на друго място. Преди да направите своя избор, информирайте в детайли за характеристиките на PVC дограмата. Най-важното нещо, на което ще трябва да обърнете най-голямо внимание при избора си на дограма е дебелината на профила и стъклопакета, който ще поставите. Най-добрият вариант за дома са 3 мм профили от клас „А”, които са с гарантирано качество от международната система “RAL”. Не се подлъгвайте по ниската цена на профилите с дебелина от 2.5 милиметра. Те наистина са значително по-евтини, но за тях нямате гаранция, че са направени от високо качествен материал. Изискванията, които трябва да имате към стъклопакета, който ще бъде поставен във Вашата PVC дограма са две: задължително стъклата трябва да бъдат с различна дебелина, което ще Ви гарантирана качествена шумоизолация и изисквайте от производителя стъклопакета, който ще поставите да съдържа аргон. Поставянето на този вид газ ще Ви гарантира, че в дограмата няма да се образува конденз.

Поставянето на дограмата трябва да се извърши от специализирана фирма, която разполага с обучени работници и професионална техника. Най-добре се доверете на една фирма, която да демонтира старата и да постави новата дограма. Като по този начин ще си гарантирате, че работата ще бъде свършена бързо, лесно и качествено, а освен това ще бъдат почистени строителните отпадъци, които ще се появят по време на монтажа и демонтажа на дограмите.