Продължете към съдържанието

Все повече хора бягат от затворените „панелки“ и избират да живеят в къща. За съжаление не всеки би могъл да си позволи лукса да живее в къща с дворно място в София, поради високите цени на тези имоти, но масово хората се ориентират към околностите на столицата. Там цените са по-достъпни, въздухът по-чист, а разстоянията до София – не толкова големи.

Ако сте избрали този вариант и сте закупили къща в околностите, неизбежно ще се наложи да пристъпите към ремонтни дейности, преди да се нанесете и заживеете вътре.
И първото нещо, което ще трябва да направите е да прередите покрива. Ако той е проблемен, останалите ремонти вътре са безсмислени и може да се наложи да се намеси фирма (кърти чисти извозва). Каквото и да предприемете, при един пороен дъжд и течащ покрив, ще бъде напразно.

Подмяната на покрива е доста трудоемка и рискова работа, която носи след себе си и доста боклук. В този момент ще трябва да се обърнете към фирма, която се занимава с почистване и извозване на строителни отпадъци. За щастие такива фирми съществуват и обслужват не само столицата, а и нейните околности. Тя бързо и евтино ще ви отърве от ненужните отпадъци и ще ви даде поле за действие.
Наемете специалист, който ще се заеме с останалото. Ще са ви необходими дървен материал, керемиди, добър майстор и хубаво време. Преди да започнете тази дейност непременно погледнете прогнозата за времето, за да не получите неприятна изненада. Един силен дъжд, по време на разкрит покрив може да нанесе вреди, които надхвърлят представите ви.
Ако вече сте подсигурили всичкото това и сте погледнали прогнозата, нищо не ви пречи да започвате работа. Пожелаваме ви сръчни майстори и слънчево време!