Продължете към съдържанието

Отново рекорд в съчетанието между срок, цена и качество !

Кърти БГ изкърти, почисти и извози на сметище 150 кубика (230 разбита маса) стени от итонг, 200 квадрата фаянс и 450 квадрата гипсокартон по тавани само за 4 дни и всичко това на 5,6 и 9 ет. От много години нашите конкуренти знаят, че сме сила с която трябва да се съобразяват и едва ли са изненадани от нашите постижения, въпреки това ще опишем как постигнахме този невъзможен срок и как лично създателят на структурата Галин Костов (той се появява само в изключително сложни и екстремни ситуации) направи организацията първият и най-важен работен ден.

След обстойно проучване на пазара за къртачни услуги ”Къркстоун България ЕООД” избра за свой партньор в много проекти за къртене и събаряне мега структурата Кърти БГ. Бяха изискани множество оферти от фирми за къртене, но когато се свързаха с нас търсенето приключи. Кърти БГ още на същият ден изпрати експерт да оцени стойността на работата спрямо проекта за реконструкция и количествената сметка, които представи поръчителя и най-вече да коментира минималният срок който се изисква.

Същността на работата беше в това, че не можеше да се монтират сметопроводи за изхвърляне на отпадъци и трябваше са се използват съществуващите стълби и асансьори в сградата. За целта отговорник от структурата за къртене проведе консултация с асансьорният техник, който поддържа машините. След което вечерта преди определеният ден за започване на работа двама служители на Кърти БГ подсигуриха аеро найлон, картони, и др. предпазни средства за качествено опаковане на асансьори и ги опаковаха за около 2 часа, също така и етажните площадки.

В уреченият ден сутринта 7:30 часа всички екипи и товарни превозни средства на Кърти БГ бяха на работната площадка в гр. София, бул. ”България”. След сутрешният инструктаж по безопасност на труда и организационни дейности, трите екипа от по 8 човека се разпределиха по етажите и бяха в готовност за започване на работа.

В 8:00 часа работния процес започна. Бяха активирани 12 електрически къртача на трите етажа определени за реконструкция. В същото време работниците, които бяха определени за изнасяне на отпадъци разнесоха над 6000 празни чувала на 5,6 и 9 ет. Разположиха се и определените оператори на асансьорите, които бяха на етажните площадки и в коридорът за изнасяне от приземният етаж.

В 8:15 вече пътуваха първите чували пълни с отпадъци от 9-тия етаж и след като се разтоварваха пред входа, веднага се поемаха от екип който ги изнасяше и изсипваше в товарно превозно средство, а именно мега контейнерите на структурата, които събират до 35 кубика изкъртени итонгови стени. Тук е и ключът към успеха на Кърти БГ, които е добра организация, строг контрол на работната площадка, правилното разпределение на служителите и назначаване на отговорник за всеки екип.

На вторият ден от работата се появи повреда в управлението на асансьорите и докато я отстраняваха техниците 7 часа бяха направени всички усилия, за да се изнесат отпадъци от 55 кубика (над 3000 чувала) пеша по стъпалата. За целта се създаде жива верига от по трима души на етаж, които се движеха със зашеметяващата скорост от 480 чувала в час. Разбира се това не беше голяма трудност, тъй като професионалистите бяха разположени на две ръце разстояние един от друг. Този метод беше временно решение, но ако се налага може да се прилага и постоянно (на смени).

В помощ на Кърти БГ е и дългогодишната практика, да подсигурява храни и вода на работната площадка с цел пестене на ценно време и енергия на персонала. Всички са доволни, защото не обикалят да търсят храна в определените за почивка часове. Така на обекта за 4 дни 26 човека изядоха 30 кг. филе, 55 хляба, множество варени яйца, 520 обикновени вафли, 104 кисели млека и др. Бяха изпити над 250 л. вода и 52 ред була.

Статията е описана подробно без опасения, че някой ще краде идеи защото, да извозваш с контейнери от 7 до 35 кубика, да ръководиш с твърда ръка 26 човека, да ги нахраниш и най-вече за пореден път да постигнеш рекордно малък срок за изпълнение на цялостни услуги за къртене, почистване и извозване всичко това се прави с голямо сърце, много смелост и професионализъм каквито е притежавал и притежава само Кърти БГ в цялата къртачна история на България. Затова мега структурата постигна мега рекорд в гр. София, бул. „България” където изкърти, почисти, изнесе, натовари и извози на сметище „Враждебна” 275 кубика стр. материали, тухла, гипсокартон и фаянс с асансьори и пеша само за 4 дни. Поклон и страхопочитания пред професионализма и щедростта на г-н Галин Костов, които е на върха на йерархията в мега структурата за къртене и извозване.

P.S Поръчката се изпълни паралелно с множество обекти в цялата страна и с масовото постоянно къртене на Метростанции София, където работеха още 15 човека, в същото време в Свине комплекс ”Юделник” до гр. Русе работиха 12 професионални къртачи и общи работници, както и в гр. Бургас 6 човека от персонала извършваха изкопи на ръка за напоителни системи и въпреки това Кърти БГ съчета поръчките и никъде не изостана със сроковете.

Десислава Георгиева – Фоторепортер на Кърти БГ