Продължете към съдържанието

Изкуствен камък за плот

Изкуственият камък — това е не порест, солиден материал, които е украсен в дълбочина. Благодарение на своя състав, той е подложен на опън при нагрявания до определена температура – 180°С. При достигане на такава температура изкуственият камък може да приеме почти всяка форма. Термоформироване или художествена отливка от производител може да излее по желание на клиент, каквото изделие желае от акрилен камък. Изделията от този композитен материал леко се поддават на шлифоване и полировка. Затова при появяване, на каквито и да е дефекти по повърхността, не е много трудно да се възстанови първоначалният му вид. Високата хигиеничност на изделието от акрилен камък го прави използваем на много места, където се налага и има изисквания към хигиеничност (заведения за обществено хранене, кухни и др.).

Акрилният изкуствен камък отдавна е завоювал популярност по-цял свят. С неговото производство се занимават компании от Европа, САЩ и Азия. Производители на изкуствен камък има около няколко стотен в света.

Изкуственият камък активно се използва за направата на плотове, стойки за бар, а също за декоративна облицовка на интериора. На нашия пазар са представени не всички марки на този композитен материал. Изборът е оставен на тези компании, у които има висока стабилност на материала, широк избор цветова гама, отлични технически характеристики и качества. Преди лидер беше американската компания DuPont, която произвежда марката Кориан. Сега, се

Старон е достатъчно пластичен, затова той се използва широко при производството на подпрозоречни первази, плотове и други изделия.

Южнокорейската марка Трайстоун (TRISTONE) произвежда материал екстра класа.

 Изкуственият камък Трайстоун (TRISTONE) е пластичен, има висока цветова стабилност и широк избор на цветовата гама. Плотовете Трайстоун са особено популярни сред потребителите.

Разноцветните частици минерали и пигменти са равномерно разпределени по-цялата дебелина на листа. Затова, ако на повърхността на плота се появи петно или друг дефект, при снемане на повърхностния слои, не се получава никакво изменение на текстурата и цвета.

Марка Полистоун (Polystone) е представена в широка цветова гама, която е способна да удовлетвори практически всички изисквания по дизайна.

И ето, марка Керрок (Kerrock) представлява интерес благодарение на своята много цветна колекция. Производителите на материала Керрок, за привличане на клиенти са готови при поръчка да «смесят» експлозивни цветове.